Tortilla
4 portioner
0,5 kg potatis6 ägg
2 gula lökar
olivolja
salt
svartpeppar
2. Lägg ner potatisen och löken i en skål. Vispa upp äggen och blanda ordentligt med potatisen och löken. Häll olivolja i en panna och rör i potatisblandningen. Stek på svag värme.
3. När allt börjar få färg (efter cirka 4 minuter) vänds tortillan. Glöm inte att tillsätta mer olivolja innan du släpper ner den igen. En tallrik underlättar vändningen.
Tomatsallad
4 portioner
4 väl mogna tomater
1 röd lök
2 msk olivolja
1 msk vinäger
salt
svartpeppar, grovmalen
1. Skiva tomater och lök.
2. Blanda olivolja och vinäger till en vinägrett.
3. Varva tomaterna och löken i en skål.
4. Häll över vinägretten.
5. Krydda med salt och peppar.
6. Låt gärna salladen stå en stund så att löken mjuknar.
2. Blanda olivolja och vinäger till en vinägrett.
3. Varva tomaterna och löken i en skål.
4. Häll över vinägretten.
5. Krydda med salt och peppar.
6. Låt gärna salladen stå en stund så att löken mjuknar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar